بهترین روش شستشوی فرش دستباف

فهرست مطالب

اهمیت نحوه شستن فرش دستباف

اگر شما نیز از فرش دستبافت خود مراقبت کرده و می‌خواهید بهترین روش برای شستشو و تمیز کردن آن را بدانید، بهترین راه حل استفاده از خدمات قالیشویی است. قالیشویی‌ آپ تجهیزات و مواد شوینده و ضدعفونی کننده‌ای دارد که باعث شستشوی عمیق و حفظ کیفیت و زیبایی فرش شما می‌شود. علاوه بر این، در قالیشویی فرش شما توسط کارشناسان مجرب مورد بررسی قرار گرفته و در صورت وجود هر گونه مشکل و عیب پنهان در فرش شما، به شما گزارش داده خواهد شد.

استفاده از قالیشویی در بلند مدت نیز برای فرش شما مناسب است، زیرا باعث کاهش سایش و خراشیدگی در آن می‌شود. همچنین، در قالیشویی آپ فرش شما به صورت صحیح خشک می‌شود، که این امر باعث جلوگیری از رطوبت نشانه‌ی کپک و باکتری می‌شود.

با توجه به اینکه فرش دستبافت شما یکی از ارزشمندترین و زیباترین انواع فرش است، پیشنهاد می‌شود برای حفظ کیفیت و زیبایی آن، از خدمات قالیشویی های معتبر و با تجربه استفاده کنید.

 

علت زرد شدن فرش بعد از شستشو

 

نحوه شستن فرش دستباف بسیار حائز اهمیت است و باید با دقت و آگاهی به آن پرداخته شود. در غیر این صورت، ممکن است فرش دستباف آسیب ببیند و برای همیشه خراب شود. اگر نمی‌خواهید این اتفاق بیفتد، به مواردی که در این مقاله ذکر شده توجه فرمایید.

مراحل شستشوی فرش دستباف

شستشوی فرش دستباف از مراحلی پیچیده تر نسبت به فرش‌های ماشینی است و نیاز به توجه بیشتری دارد. در اینجا مراحل شستشوی فرش دستباف را به شما توضیح خواهیم داد:

 تهیه مواد شوینده

برای شستشوی فرش دستباف بهتر است از مواد شوینده طبیعی و مناسب استفاده کنید. می‌توانید از محلول آب و سرکه، پودر بیکینگ سودا، صابون مایع نرم کننده و یا شوینده‌های خاص برای فرش‌های دستباف استفاده کنید.

جمع آوری فرش

فرش را از زمین بردارید و سپس فرش را به صورت مرتب و در حالت فشرده‌ای جمع کنید.

گردگیری اولیه فرش

مرحله اول در شستشوی فرش دستباف، گردگیری اولیه فرش است. در این مرحله، باید فرش را با یک مکنده یا گردگیر دستی گردگیری کنید تا گرد و غبار و خاک روی فرش برداشته شود. این مرحله می‌تواند کمک کننده در بهبود کیفیت شستشوی فرش باشد، زیرا به از بین بردن مواد آلوده و گرد و غبار کمک می کند تا فرش در مراحل بعدی بهتر شسته شود.

برای گردگیری اولیه، فرش را روی یک سطح صاف و بزرگ قرار دهید و سپس با یک مکنده یا گردگیر دستی از سمت یک طرف به سمت دیگر آن را گردگیری کنید. سپس فرش را برگردانید و این عمل را در طرف دیگر نیز انجام دهید تا همه‌ی سطح فرش گردگیری شود. برای گرفتن گرد و غبار و خاک بیشتر، می‌توانید از یک مکنده مرطوب نیز استفاده کنید.

اگر فرش شما بسیار کثیف است، ممکن است بخواهید از یک مکنده یا گردگیر برقی استفاده کنید. در این صورت باید مطمئن شوید که گردگیر برقی برای شستشوی فرش دستباف مناسب است و می تواند به فرش شما آسیب نرساند. همچنین باید توجه داشته باشید که استفاده از گردگیر برقی ممکن است در برخی موارد به گره‌های فرش آسیب برساند، بنابراین این روش را برای فرش‌های حساس تر پیشنهاد نمی‌دهیم.

 

شاید برای شما جالب باشد: ترمیم و رفوی فرش دستباف 

تست رنگ فرش

تست رنگ فرش یکی از مراحل مهم در شستشوی فرش دستباف است. برای این کار باید یک قطره از محلول شوینده را روی یک قسمت کوچکی از فرش بریزید و با دستمالی نرم و خشک آن را روی فرش بکشید. سپس با دستمال دیگری با آب داغ پاک کنید و ببینید آیا رنگ فرش به هم ریخته است یا نه. اگر رنگ فرش با آب داغ به هم ریخته باشد، باید از شستشوی فرش با محلول شوینده دوری کرد و از روش های دیگر برای تمیز کردن استفاده کرد. در غیر اینصورت می‌توان با اطمینان شستشوی فرش را با محلول شوینده انجام داد.

خیس کردن فرش دستبافت و شستشو با مواد شوینده

پس از گردگیری و تست رنگ فرش، مرحله بعدی در شستشوی فرش دستباف، خیس کردن آن است. برای این کار می‌توانید از یک محلول شوینده مناسب استفاده کنید. در اینجا بهتر است از محصولاتی که به‌طور خاص برای شستشوی فرش ساخته شده‌اند، استفاده کنید. در ضمن، می‌توانید از مواد طبیعی نیز برای شستشوی فرش دستبافت خود استفاده کنید.

حال که محلول شوینده را آماده کردید، فرش را به‌طور کامل خیس کنید. در این مرحله، از حداقل مقدار آب برای خیس کردن فرش استفاده کنید، زیرا فرش دستباف حساسیت زیادی به آب دارد و باید از بیش از حد خیس نشود.

سپس، با استفاده از یک برس نرم، با حرکات ملایم و یکنواخت، محلول شوینده را روی سطح فرش بمالید. در اینجا باید خیلی دقت کنید که به هیچ وجه از برس با سختی زیاد استفاده نکنید، زیرا ممکن است باعث خراشیدگی و آسیب به فرش شود.

پس از مالیدن محلول شوینده، فرش را با آب، بشویید. در این مرحله نیز باید به‌طور دقیق باشید که به هیچ وجه از فشار زیاد بر روی فرش جلوگیری شود.

نحوه آبکشی کردن فرش دستباف

حتما. برای آبکشی کردن فرش دستباف بهتر است از دو روش زیر استفاده کنید:

1- آبکشی ساده: برای این کار می‌توانید فرش را به صورت برگردان بر روی زمین یا سطح صافی قرار دهید و با استفاده از آب شلنگ فرش را با دقت بشویید. برای جلوگیری از آسیب دیدن فرش، باید فرش را به نرمی و با دقت بشویید.

2- آبکشی با ماشین: برای این کار می‌توانید از ماشین شستشوی فرش استفاده کنید. در این روش، فرش درون ماشین قرار داده می‌شود. ماشین سپس با حرکت دادن فرش، آب را از فرش خارج می‌کند. این روش به طور خاص برای فرش‌های بزرگ مناسب است.

در هر دو روش باید توجه داشته باشید که آب باید به طور کامل از فرش خارج شود و فرش نباید خیلی طولانی در آب بماند.

خشک کردن فرش

پس از شستشو و آبکشی کردن فرش دستباف، باید آن را خشک کنید. یکی از بهترین روش‌های خشک کردن فرش، قرار دادن آن در فضای باز است. برای این کار، می‌توانید فرش را به طور دقیق در زیر آفتاب قرار دهید و به مدت چند ساعت خشک شود. البته در صورتی که در محیط با رطوبت بالا قرار دارید، این روش مناسب نیست و می‌توانید از یک فضای خشک با رطوبت پایین استفاده کنید.

در صورتی که فضای باز برای خشک کردن درون منزل برای شما ممکن نیست، می‌توانید از ماشین خشک کن استفاده کنید. در این روش، فرش را روی ماشین خشک کن قرار داده و ماشین را روشن کنید. البته قبل از این کار، مطمئن شوید که فرش را به طور کامل خشک کرده‌اید تا هیچ گونه رطوبتی باقی نماند. همچنین، قبل از استفاده از ماشین خشک کن، باید دستورالعمل های استفاده را به دقت مطالعه کنید.

در نهایت، باید توجه داشت که برای خشک کردن فرش دستباف، از استفاده از دستگاه‌های گرمایی مانند رادیاتور و پخش کننده های گرمایی خودرو خودداری کنید. چرا که این دستگاه‌ها ممکن است باعث تغییر شکل و رنگ فرش شوند و آن را به هم بریزند.

شاید برای شما جالب باشد: قیمت قالیشویی فرش دستباف 

نکات مهم در شستشوی فرش دستبافت

در زمان شستشوی فرش دستبافت، برخی نکات مهم باید در نظر گرفته شوند تا فرش در حالت بهتری به دست آید. برخی از این نکات عبارتند از:

1. تست رنگ: قبل از شستشو، تست رنگ فرش باید انجام شود تا مطمئن شوید که رنگ فرش ثابت است و شستشوی آن به هیچ عنوان به رنگ فرش آسیب نمی‌رساند.

2. گردگیری فرش: قبل از شستشو، فرش باید به طور کامل گردگیری شود تا هر گونه آلودگی و ذرات گردوغبار از روی فرش برداشته شود.

3. استفاده از مواد شوینده مناسب: برای شستشوی فرش دستبافت باید از مواد شوینده مناسب استفاده کنید. بهترین روش استفاده از مایع شوینده فرش است که طبق دستورالعمل تهیه شده باشد.

4. استفاده از آب خنک: برای شستشوی فرش دستبافت، از آب خنک استفاده کنید. آب گرم می‌تواند باعث کاهش کیفیت و کوچک شدن فرش شود.

5. نخ‌های فرش را خیس کنید: برای شستشو، نخ‌های فرش باید به طور کامل خیس شوند تا بهترین نتیجه در شستشوی فرش حاصل شود.

6. استفاده از سیم داربستی: برای آویزان کردن فرش و خشک کردن آن، از سیم داربستی استفاده کنید تا فرش به آرامی و بدون کشیدگی خشک شود.

نتیجه گیری :

در نتیجه می‌توان گفت که شستشوی فرش دستباف نیازمند دقت و توجه بیشتری است نسبت به فرش‌های ماشینی. از آنجایی که این فرش‌ها از نخ‌های طبیعی ساخته شده‌اند، نیاز دارند که با محصولات شوینده مناسب و با دقت شسته شوند تا از آسیب دیدن و کاهش کیفیت آنها جلوگیری شود. همچنین بهتر است قبل از شستشو، روش‌های گردگیری و تست رنگ فرش انجام شود. در نهایت، خشک کردن فرش با موانعی مانند آفتاب گرم، ماشین خشک کن و یا فضای پهن و خنک، باعث حفظ کیفیت و افزایش عمر مفید فرش خواهد شد.همچنین شما میتوانید با خدمات بروز و ارزان قالیشویی آپ به فرش های دستبافت خود جانی دوباره ببخشید.

شاید برای شما مفید باشد

تماس فوری
سفارش آنلاین